header foto header foto header foto

 

Dames Onder 25-1 - HTCSON Hockey DO25-2: 1 - 0

Gespeeld op: 22-9-2024

Hallo allemaal,

Vandaag komt Son op bezoek en ze maken een goede indruk. Dit vanwege de 7 goals die ze al gemaakt hebben en het vooraf gesprekje dat ik altijd heb met hun coach of aanvoerder. Erg fanatiek en net geen kampioen geworden in de 3de klasse afgelopen jaar. Maar goed, we zijn weer met 16 fanatieke meiden en elke week laten we zien dat we mee kunnen, dus waarom ook niet vandaag. We hebben wel besloten om meer als team voor de dag te komen en zo meer gefocust beginnen aan de wedstrijd.

De wedstrijd dan: Meer gefocust, dat zag ik ook terug in het begin en dat is wel eens anders geweest. We zaten er kort op en onze spitsen maakten hun backs het al meteen lastig. Vicki onderschepte al snel een paar keer de bal en had met een beetje meer geluk kunnen scoren. Maar ook Son liet af en toe van zich horen. Vooral hun 2 buitenspeelsters waren snel en behendig en hun middenvelders konden ook wel wat. Gelukkig zien we dat als team en we coachen met de week beter en dat levert vruchten af. Sterre en Sanne regelen het van achteruit en Fenna met Maud K op het middenveld. Op deze manier ondersteunt iedereen elkaar en weten we het meesten gevaar op te lossen. Als we er dan ook nog af en toe heel gevaarlijk uitkomen zit de goal er toch aan te komen voor ons. Tenminste dat hoop ik. Mijntje zit er een paar keer dicht bij. Ook Roos kan net niet intippen. Wat Son ook goed doet is de 2de bal hebben. Als je denkt er voor bij te zijn of ze afgestopt te hebben veroveren ze weer snel de bal. Het is dan Fijn dat onze verdediging net zoals vorige week niet in de stress schiet. De bal komt wel in onze cirkel, maar met Sanne en Fenna voorop is hij er ook weer snel uit. Dus met de rust is het nog 0-0 en wij hebben de beste kansen gehad, al heeft Floor toch ook 2x een speelster van Son vlak voor haar gezien. Na rust beginnen we weer goed. Maud S, Pien, Bente veroveren steeds meer en als we dan er snel uitkomen leggen we hun zwakte bloot. De verdediging van Son was wat onzeker en dan weet je bijna zeker dat we er een keer door glippen. Dat gebeurt dus ook. Mijntje krijgt de bal en schud een paar Son speelsters van zich af en rond nu fraai af. hard en hoog in het midden van de goal 1-0. Dat was toch een klap voor Son en niet veel later geeft Maud K de perfecte pass van de dag op Mirthe. Precies op de juiste snelheid gegeven en Mirthe is weg. Het is dat hun keepster goed en ver uitkwam anders had ik hem al geteld. Maar goed we staan voor en we besluiten en moeten misschien ook wel, om wat in te zakken. Achterin dichthouden en dan razendsnel eruit. Son bleef tot het einde komen en probeerde van alle kanten om toe te slaan, maar we blijven op de been en voorin zijn regelmatig Jibbe, Roos, Vicki en Mirthe weg, maar de vermoeidheid slaat dan toch toe en de scherpte is weg. De laasten min moeten we nog echt bikkelen, maar de 3 punten blijven weer in Mierlo. Eindstand 1-0

Meiden wat een wedstrijd was dit weer zeg en hoe knap is het dat jullie weer overeind blijven. Son is tot nu toe wel de beste tegenstander gebleken en dan vooral beterft aanval en middenveld. Ik weet niet waar het gaat eindigen, maar het visitekaartje hebben jullie inmiddels wel afgegeven. We staan nu zelfs 4 punten los en dan kan ik alleen maar een hele trotse coach zijn.

WOTM zijn er deze week 2. Beide waren zeer aanwezig in het hart van de verdediging en gingen voorop in de strijd. Fenna en Sanne.

Tot volgende week groeten Franco

 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHCdeDommel DO25-1
HC Oranje Rood DO25-7
HC Eindhoven DO25-3
Hockey Geldrop DO25-4
MHCdeDommel DO25-1

Hoofdsponsor

Sponsoren

Agenda

25-10 MB Tophockeydag