header foto header foto header foto

 

Dames Onder 25-1 - Hockey Geldrop DO25-4: 5 - 0

Gespeeld op: 6-10-2024

Hallo allemaal,

Vandaag een wedstrijd tegen de nr 2. Op vorige week na verrassen we iedere week de tegenstander en dit vooral door teamwork. Nu ben ik benieuwd waar we als team staan nu duidelijk wordt op welke plek iedereen ongeveer thuis hoort. Nieuwe tegenstander dus ook nieuwe tactiek en daarbij hopelijk reactie op vorige week.

De wedstrijd dan: Ook nu net zoals vorige week, ging het vrij gelijk op. Hun middenveld was het sterkste, maar met onze bikkelaars zoals Maud en Pien konden ze niet echt ons in een hoek duwen. Daarbij was Mirthe al meteen op dreef en hun rechtsback heeft een hele zware middag gehad. Als ze dacht ooh Mirthe is gewisseld kreeg ze Jibbe tegen en ook Jibbe was niet te stoppen vandaag. Dan duurt het ook niet lang voordat Mirthe scoort. Alweer is ze iedereen te slim en snel af en slaat ze de 1-0 binnen. Geldrop moest nu nog meer en ze gooide extra veel strijd in de wedstrijd. Dat zorgde zeker voor dreiging, maar Sterre was een en al rust vandaag en stond telkens op de goede plek. Als we dan snel omschakelen kunnen we gebruik maken van de ruimte en dan staat Jibbe op de goede plek. Op het moment dat je denkt dat ze de bal nog weg krijgen is Jibbe zo sterk dat ze toch de bal binnen tikt. 2-0 . Het spel blijft vervolgens hetzelfde en we hadden ook vandaag een extra wapen en tactiek met Noor. Als Noor erin kwam stond ze diepe spits en lieten we hun linksachter vrij. Dit betekende wel dat Vicki en Pien oa extra meters moesten maken vandaag. Wat ik hoopte gebeurde ook. Geldrop wist niet altijd goed om te gaan met die situatie en als ze het dan wat onder controle hadden veranderde we de tactiek weer. Door al die onzekerheid bij Geldrop brak Mijntje er op rechts regelmatig uit en Jibbe of Noor zetten hun dan zo onder druk, dat ze de 3-0 zelf binnen tikte.

Na rust bleef Geldrop nog even aandringen, maar de krachten vloeiden bij hun ook wat weg. Het is niet zo dat ze het ons kado gaven, maar ook wij groeiden ook nog eens met de minuut qua spel. Dat is dan genieten. Mila, Imke, Floor Marjolein, Fenna hadden bijna elke bal en daarbij vonden ze steeds vaker de vrije man. Dan krijg je meer rust in het spel en laat je de tegenstander lopen. We dwingen dan ook een sc af en als ze dan ook nog affluiten van het 3de kwart, dan gaan we voor nr 4. Dit is de specialiteit van Bente en zij vindt Noor die de 4de binnen slaat. 4-0 wat een mooie variant. Geldrop gaat nog voor de eer, maar Floor wil een clean sheet en werkt niet mee. Daarbij krijgen we steeds meer ruimte en Jibbe heeft dan het laatste woord. Ze reageert snel op de rebound en slaat hard binnen. 5-0 Dit is tevens de eindstand. Dames wat een goede reactie hebben jullie laten zien op vorige week. Het meest knappe van vandaag vind ik dat jullie een andere tactiek of positie zo snel oppakken. Ook de extra vieze meters die sommige moeten maken om de tactiek te doen slagen laat zien dat jullie een hecht team zijn die dat voor elkaar over hebben. Top dames.

WOTM zijn er deze keer weer 2. Mirthe die heel veel dreiging had vandaag en steeds beter in haar rol komt op de linker kant. Pien die heeeel veel werk verrichte vandaag en daarbij bijna elk duel won. 

Dinsdag alweer een wedstrijd en tot dan. Groeten Franco

Andere verslagen

Tegenstander Datum
MHCdeDommel DO25-1
HC Oranje Rood DO25-7
HTCSON Hockey DO25-2
HC Eindhoven DO25-3
MHCdeDommel DO25-1

Hoofdsponsor

Sponsoren

Agenda

25-10 MB Tophockeydag