header foto header foto header foto

 
Algemeen

Corona update - 1 september

Nieuws afbeelding 1-9-2021

Het nieuwe hockeyseizoen start komend weekend. Na het afgelopen gemankeerde seizoen hopen alle hockeyers nu wel de hele competitie te kunnen spelen. De vooruitzichten zijn positief, maar nog altijd gelden op de clubs coronamaatregelen.
Onderstaand hebben we aangegeven wat dit voor de hockeysport betekent en hoe we daar als HC Mierlo concreet vorm aan gegeven hebben:

Houd je aan de basisregels

We beginnen met de basisregels, die nog altijd gelden en je waarschijnlijk wel kunt dromen.Dus:

 • Heb je klachten, blijf dan thuis en laat je testen.
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na je bezoek aan een sportlocatie.
 • Schud geen handen.
 • Vermijd drukte.
 • Houd anderhalve meter afstand:
  • Kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling en ten opzichte van volwassenen geen afstand te houden
  • Jongeren van 13 tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden, maar moeten dit wel tot volwassenen, bijvoorbeeld hun volwassen begeleiding.
  • Volwassen dienen te allen tijde afstand te houden ten opzichte van elkaar en jongeren vanaf 13 jaar.  (Tijdens het sporten hoeven zij geen 1,5 meter afstand te houden.)

Je mag weer kijken, maar registeren is verplicht
Het is weer toegestaan om bij hockeywedstrijden te kijken. Dat geldt voor alle wedstrijden, uit en thuis. Wel moet je je – behalve aan de anderhalve meter – aan bepaalde regels houden.

Maak gebruik van de paar zitplaatsen die we rond de velden hebben, wel op 1,5 meter afstand.

Zijn de zitplaatsen bezet, dan mag je rond het veld staan met in inachtneming van 1,5 meter afstand.

Voor publiek geldt ook de verplichting van registratie en gezondheidscheck (hier ben je zelf verantwoordelijkheid voor). Deze regel geldt ook als je bent gevaccineerd of wanneer je rechtstreeks naar het clubhuis gaat om een biertje te drinken. Iedereen is in welkom mits men geen klachten heeft.

Registeren is mogelijk via deze link. Of op het sportpark zelf. Er hangen QR-codes bij de ingang van de fietsenstalling en bij de hoofdingang.

Uitwedstrijden: mondkapje in de auto
Van het door velen verfoeide mondkapje zijn we grotendeels af, maar je kunt er beter toch een paar in je hockeytas gooien. Bij uitwedstrijden adviseert de KNHB voor iedereen ouder dan dertien jaar dat – als je niet uit hetzelfde huishouden komt – je in de auto een mondkapje draagt. Als HC Mierlo nemen wij het advies van de KNHB over.

Kleedkamers open: douchen op 1,5 meter
De kleedkamers bij de clubhuizen mogen worden gebruikt. Voor coaches: een bespreking in een kleedkamer is lastig, want de 1,5 meter is verplicht. Laten we hopen op veel mooi weer, dan kan dat buiten. Of doe het een dag voor de wedstrijd online.

Douchen mag, maar ook hier geldt de 1,5 meter.

Koffie, frisje of biertje in het clubhuis mag (op 1,5 meter)

Goed nieuws voor iedereen die graag koffie drinkt tijdens het kijken van een wedstrijd.
Ook voor alle fans van de derde helft (of het vijfde kwart): je kunt voor, tijdens na afloop weer gezellig koffie, bier of fris drinken als bezoeker of met je ploeggenoten. Maar wel op 1,5 meter afstand. Probeer daar waar mogelijk zoveel mogelijk te zitten, dat mag ook aan de bar zijn, ook daar op 1,5 meter afstand.
Laten we hopen een mooie nazomer, dan kunnen we lekker buiten op het terras zitten. Dat is leuker en wel zo veilig.