header foto header foto header foto

 
Algemeen

Corona-update per 25 september 2021

Nieuws afbeelding 23-9-2021

Tijdens de persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge op dinsdag 14 september werd duidelijk dat per 25 september weer een aantal landelijke maatregelen versoepeld dan wel aangepast wordt.
Onderstaand hebben we aangegeven wat dit voor de hockeysport betekent en hoe we daar als HC Mierlo concreet vorm aan gegeven hebben:

Houd je aan de basisregels

We beginnen met de basisregels, die nog altijd gelden en je waarschijnlijk wel kunt dromen.

  • Dus heb je klachten, blijf dan thuis en laat je testen.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na je bezoek aan een sportlocatie.
  • Schud geen handen.
  • De basisregel ‘verplicht 1,5m afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Het blijft verstandig om elkaar de ruimte te geven en dan blijft 1,5 meter de veilige afstand. Deze basisregel helpt aantoonbaar om besmetting te voorkomen.

Je mag weer kijken zonder registratie of coronacheck
Per 25 september geldt dat het is toegestaan om hockeywedstrijden op ons sportpark te komen bezoeken zonder verplichting tot het kunnen tonen van een coronatoegangsbewijs. Registreren is ook niet meer nodig.

De overheid duidt alleen de competitiewedstrijden in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren als professionele wedstrijden aan. Voor een bezoek aan deze wedstrijden geldt per 25 september wel de verplichting tot het kunnen tonen van een coronatoegangsbewijs.

Uitwedstrijden: mondkapje in de auto
Van het door velen verfoeide mondkapje zijn we grotendeels af, maar je kunt er beter toch een paar in je hockeytas gooien. Bij uitwedstrijden adviseert de KNHB voor iedereen ouder dan dertien jaar dat – als je niet uit hetzelfde huishouden komt – je in de auto een mondkapje draagt. Als HC Mierlo nemen wij het advies van de KNHB over.

Kleedkamers open
De kleedkamers bij de clubhuizen mogen worden gebruikt. Voor coaches: een bespreking in een kleedkamer kan, maar ben terughoudend met activiteiten waarbij er vermenging van groepen plaats vindt. Houdt daarbij rekening met de groepsgrootte. Laten we hopen op veel mooi weer, dan kan dat buiten. Of doe het een dag voor de wedstrijd online.

Douchen mag, maar blijf elkaar ook hier de ruimte geven.

Toegang tot het clubhuis zonder coronatoegangsbewijs

Voor de sport geldt een aantal uitzonderingen op de regels voor de horeca die gelden vanaf 25 september. Door het bargedeelte van het clubhuis duidelijk af te scheiden van de rest van de ruimte, door middel van rood-witte kettingen, mag dat gedeelte gezien worden als een gedeelte waar men besteld en tevens afhaalt en hoeft daar hoeft geen coronatoegangsbewijs getoond te worden. Tevens mag de rest van de sportkantine gebruikt worden voor het nuttigen van de afgehaalde consumpties, ook zonder het coronatoegangsbewijs te hoeven tonen. Ook op het terras is geen coronatoegangsbewijs nodig.