header foto header foto header foto

 
Algemeen

Corona update - 6 november '21

Nieuws afbeelding 5-11-2021

Tijdens de persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge op dinsdag 2 november werd duidelijk dat per 6 november er een aantal landelijke maatregelen strenger zullen worden.
Onderstaand hebben we aangegeven wat dit voor de hockeysport betekent en hoe we daar als HC Mierlo concreet vorm aan gegeven hebben:

Houd je aan de basisregels
We beginnen met de basisregels, die nog altijd gelden en je waarschijnlijk wel kunt dromen.
·Dus heb je klachten, blijf dan thuis en laat je testen, ook als je gevaccineerd bent.
·Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na je bezoek aan een sportlocatie.
·Schud geen handen en vermijd drukte.
·1,5 meter is een veilige afstand. Bescherm uzelf en anderen in de samenleving.

Toegang tot het clubhuis, toiletten en kleedkamers alleen met coronatoegangsbewijs (CTB)
Per 6 november geldt voor iedereen vanaf 18 jaar dat er zowel op het terras als bij het betreden het clubhuis een CTB moet worden getoond. Ook als je gebruik wil maken van de kleedkamers of toiletten. We zullen controleren bij de achteringang van het clubhuis.

Alle picknicktafels zijn verwijderd van het terras, dus dat wordt niet meer gezien als terras. Houdt daar wel rekening met 1,5 meter afstand.
Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten als publiek wel een CTB tonen om het clubhuis te betreden.

Controle
Bij het betreden van het clubhuis wordt het coronatoegangsbewijs gecheckt middels een CoronaCheck Scanner. Daarbij wordt het ID-bewijs gecheckt. Zorg dus dat je deze ook bij de hand hebt.
Graag vragen wij iedereen respectvol om te gaan met onze vrijwilligers die de controle uitvoeren!

Wedstrijd kijken zonder registratie of coronacheck
Het blijft toegestaan om hockeywedstrijden op ons sportpark te komen bezoeken zonderverplichting tot het kunnen tonen van een coronatoegangsbewijs. Registreren is ook niet meer nodig.

Uitwedstrijden: mondkapje in de auto
Het mondkapje wordt in winkels en andere openbare gelegenheden weer geïntroduceerd. Bij uitwedstrijden adviseert de KNHB voor iedereen ouder dan dertien jaar dat – als je niet uit hetzelfde huishouden komt – je in de auto een mondkapje draagt. Als HC Mierlo nemen wij het advies van de KNHB over.