header foto header foto header foto

 

Dames onder 25-1 zaal - Sjinborn DO25-1: 2 - 0

Gespeeld op: 23-12-2023

hallo allemaal,

vandaag weer 2 mooie wedstrijden op het programma. Daarbij spelen we thuis en dan moet je minimaal 4 punten pakken om mee bovenin te spelen.

wedstrijd 1 tegen Sjinborn:

Ik en Sanne hadden hun al aan het werk gezien, alleen net zoals vorige week staan er dan toch een 5 tal in die we niet herkennen. Nu hebben we zelf ook een selectie van 17 dus waarschijnlijk heeft het daar mee te maken. Ons voordeel van te kijken is dan wel voor een deel weg helaas. We beginnen in ieder geval best aardig. Het ging gelijk op en wat we in ieder geval deden was kei hard werken. Naarmate de wedstrijd vorderde zag je wel dat wij meer balbezit hadden en onze beide teams achterin rustig waren en geen onnodige fouten maakten. Langzaam zetten we Sjinborn onder druk en doordat onze spitsen Noor, Jibbe, Vicki en Lauren er kort opzaten konden zij niet veel anders dan lange harde ballen naar voren pushen. Dan halverwegen de 1ste helft een sc. Goed aangegeven van Fenna en Bente werkt deze fraai binnen 1-0. De 2de helft verloopt niet veel anders. Bente en Maud heersten op het middenveld en voorin worden we steeds creatiever. Dan weer een sc en ook nu weer pusth Bente deze fraai binnen. 2-0 Dan probeert Sjinborn de druk op te voeren en de duels worden feller. Er worden behoorlijke tikken uitgedeeld, maar op de een of andere manier gaan we daar beter van spelen. Noor en Vicki  zitten er dan zo kort en fel op dat hun dan niet meer aan spelen toe komen en achterin pakken we dan regelmatig de rust. Als we dit nu al kunnen zo vroeg in de competitie dan is dat mooi om te zien. Zeker op het laatst spelen Sterre en Fenna, Sanne en Marjolein rustig over en Sjinborn kon en durfde niets anders dan toe te kijken. De min gingen voorbij en we pakten weer 3 hele belangrijke punten. Super dames.

Wedstrijd 2;

Oranje Rood nog niets verloren en ook zij winnen van Sjinborn. Oranje Rood heeft een goed middenveld en behendige spitsen. Achterin zijn ze wat kwetsbaar. Dus we weten waar we ze pijn kunnen doen. Met de felheid waar we mee eindigen zo beginnen we de 2de wedstrijd. Daarbij weten onze spitsen steeds beter hoe ze het beste kunnen lopen. Het is al snel Marjolein die een gaatje ziet en de bal van achteruit ineens naar de vrij lopende Lauren speelt. Lauren mikt beheerst binnen en de 1-0 is een feit. Het loopt lekker en natuurlijk krijgen zij ook wat kansen, maar daar heeft Floor geen problemen mee. Dan krijgt Jibbe de bal en zij was gisteren erg bal vast. Met een paar fraaie bewegingen vindt ze Lauren en ook nu tikt ze de bal binnen 2-0. Niet heel veel later nu volgens mij van Vicki komt weer de bal listig bij Lauren en op de een of andere manier lijkt het wel of Lauren haar arm kan uitschuiven want hoe ze het doet weet ik niet maar de bal ligt alweer binnen. 3-0. De coach van de tegenstander was nog niet van zijn bank geweest, maar nu stond hij op en je zag dat hij het ook even niet meer wist. Dan is het rust en staan we er goed voor. Na rust wordt het even wat anders. In 5 min tijd staat de wereld op zijn kop. De 3-1 valt en niet veel later de 3-2. Het lijkt wel of ze red bull gehad hebben en nu vleugels hebben. Nu weer een sc en werkelijk deze pushen ze schitterend in de kruising 3-3. Het zal toch niet denk je dan. Maar dan komt de wgno letters op onze voorhoofden. Met Marjolein en Vicki voorop gaan we weer vol de strijd aan. Pittige duels komen er en we hebben de controle weer terug. Dan komt ook Mijntje op stoom. Ze moest even wennen, maar dan laat ze een van haar kwaliteiten zien. Ze omspeelt een paar speelsters en vindt weer Lauren die vervolgens de 4-3 binnen tikt. Nog 7 min en Sanne gaat nog even in de spits. Fenna ziet Sanne en met een hele mooie schijnbeweging gaat Sanne op de keepster af. Ze ziet Vicki staan en wil haar met de backhand bereiken, maar de bal wil anders en gaat zelf de goal in. 5-3 Dan komen er nog 5 min waar ik nog wel een uur over kan typen. Floor krijgt het druk en de kopjes worden bij ons zo rood dat de lampen uit kunnen. Toch weer een goal van hun en het is 5-4 met nog 3 min. Weer Floor met knappe reddingen en ook wij krijgen weer een kans. Dan net op tijd houden wij weer de rust en de sec gaan voorbij en winnen we met 5-4. Wat een wedstrijd en nog belangrijker we hebben de volle 6 punten waardoor we nog meedoen om de bovenste plaatsen. In dit team zit zoveel kwaliteit, zodat we nog mooie wedstrijden gaan mee maken. 

Nu even rust en dan wens ik iedereen fijne feestdagen toe en een mooi en sportief 2024. Groeten Franco

Andere verslagen

Tegenstander Datum
HC Cranendonck DO25-1
V.M.H.C. Basko DO25-5
HC Nuth DO25-1
HC Oranje Rood DO25-5