header foto header foto header foto

 

HC Oranje Rood DO25-5 - Dames onder 25-1 zaal: 1 - 3

Gespeeld op: 18-2-2024

Hallo allemaal,

Gisteren alweer de 2 laatste wedstrijden van het zaalseizoen. Ons doel was minimaal 3 punten pakken en dit tegen Oranje Rood. Dan stijgen we nog een plekje en dat zou wel een hele mooie afsluiting zijn. Helemaal omdat er ook nog veel supporters waren en dat geeft maar weer eens aan dat we een Team zijn.

Oranje Rood zeker geen slecht team, dus we gingen een nieuwe tactiek proberen. Is dat slim?. Wie nie waagt die niet wint en we groeien als team Tactisch met de week. Een paar fotos via de app en 5 min uitleg en jullie snappen wat ik bedoel. Huisje op de kop en kerstboom dat gingen we spelen.

Precies zoals ik verwachte wist Oranje Rood niet goed daar mee om te gaan. Nu moet ik wel zeggen dat wij zelf het soms ook niet helemaal wisten. Wat wel zo was is dat wij meer goede kansen kregen als normaal. Ook meer sc en Sanne scoorde bijna de 1-0. het leek wel of hij erin zat, maar helaas geen doellijn camera dus hij telde niet. Het geeft ons wel vertrouwen en Noor en Roos krijgen mooie kansen bij de 2de paal. Mijntje en Lauren waren vaak hun verdediger te slim af en uiteindelijk komt daar ook de 1-0 uit. Bente zeer sterk vandaag stond op de juiste plek en prikt hem mooi binnen. Nu krijgt onze verdediging ook steeds meer door hoe nu precies te spelen. Floor, Sterre en Imke kiezen steeds vaker mee de aanval en dan krijgen we een overtal aan aanvallers. De 2de had nu eigenlijk moeten vallen. Het tegenovergestelde gebeurde. Oranje Rood werd sterker en ze forceerde de 1-1 uit een sc. Maar als zo vaak geven we niet op, zoals onze yell. Met een mooie combinatie met Julie komt de bal bij Lauren en zij heeft niet veel ruimte nodig. Ze schuift de bal fraai binnen en we staan weer voor 2-1. Het worden nog wel spannende laatste min want de winst telt alleen. Floor moet een paar keer goed ingrijpen en de druk op Sanne of Fenna wordt steeds groter omdat Oranje Rood hoger gaat spelen. Gelukkig bleven beide spelers rustig en ze waren zeer sterk aan de bal. Uiteindelijk vindt Fenna met een mooie bal Bente en zij pusht schitterend binnen en wordt het net voor tijd 3-1. Zo bleef het ook en we stijgen naar plek 4.

Dan meteen Geldrop.  Hetzelfde systeem, want we hebben immers niets meer te verliezen. Geldrop ging fanatiek van start en we kregen meteen 3 sc tegen. Het was wel zo dat we geleerd hadden van de vorige keer. Floor ging net wat verder uit haar goal en zo hield ze de korte hoek dicht. Het werkte. De bal ging weer naar de korte hoek, maar daar stond Floor dus nu. Dan kruipen we langzaam uit onze schulp en het blijft geruime tijd 0-0. Ook wij krijgen wat kansjes en dat was de vorige keer wel anders. Nu heeft Geldrop zoveel kwaliteit dat ze toch op voorsprong komen 1-0. Ook nu geven we nog niet op en Roos bereikt met een slimme bal Lauren die ineens 1 op 1 staat. Helaas. Dan gaat het op en neer en we krijgen een sc. Bente krijgt de bal en mikt keurig in de hoek 1-1 en dat hadden ze niet verwacht. Dan is Mijntje weg, maar lukt het Noor net niet om het laatste zetje te geven. Geldrop weer en nu wel raak 2-1 en meteen volgt de rust.

Na rust gaan we weer vol op de aanval en is het aan beide kanten druk voor de keepers. We krijgen nog een paar prachtige aanvalen met mooie combinaties. Sterre en Floor, Imke gaan weer vaker mee naar voren en dan missen we net de scherpte om toe te slaan. Dit ook wel mede omdat we met krachten gesmeten hebben. De 3-1 valt en dan is het gedaan. Uiteindelijk wordt het 5-1 maar 9-5 had ook gekund, of zelfs nog beter. Al met al ben ik een zeer tevreden coach. Van te voren was een 6de plek met een 9 tal punten normaal geweest gezien de tegenstanders. Nu 4de met het dubbele aan punten is een hele knappe prestatie. Waar ik nog het meest trots op ben is jullie vermogen om mijn tactische plan,( dat nog wel eens verandert) het zo goed uitvoeren. Jullie gaan daar vaak in mee en komen ook met ideeen. Dat belooft nog veel goeds voor het buiten seizoen. We sluiten het zaalseizoen nu af en tot volgende week want dan hebben we alweer onze eerste oefenwedstrijd.

Groeten Franco

Andere verslagen

Tegenstander Datum
Sjinborn DO25-1
HC Cranendonck DO25-1
V.M.H.C. Basko DO25-5
HC Nuth DO25-1