header foto header foto header foto

 

Hockey Geldrop DO25-5 - Dames Onder 25-1: 1 - 3

Gespeeld op: 24-3-2024

Hallo allemaal,

Alweer een belangrijke wedstrijd vandaag en we waren met maar liefst 16 dames. Belangrijk omdat we onze 1ste plek natuurlijk verdedigen en voordat het seizoen begon had ik Geldrop als moeilijkste ingeschat. Ik begreep van hun dat ze veel pech hadden gehad en ook vaak een beperkt aantal speelsters. In ieder geval waren het leuke meiden die er zin in hadden en gezien wij er ook zin in hebben, beloofde het een leuke wedstrijd te worden.

De wedstrijd dan: Het veld was niet wat we gewoon zijn. Erg traag en er stond een hele harde gure wind. Daar hadden beide teams de nodige problemen mee. Nu hadden wij wel al snel wat kansjes. Mijntje zat er al snel lekker in en testte al hun keepster. Niet veel later weer een strakke bal van rechts en Roos tikt de 0-1 al binnen. Wat een begin zeg. Ik hoopte dat we nu snel de 2de maakte en dan kan ik lekker snel onder de dekentjes in de dug out gaan zitten. Jammer dan. een goede uitbraak van Geldrop waar we niet goed op reageren en de 1-1 ligt binnen. We hebben dus 5 wissels en vandaag is dat lekker. De wind en het stroperige veld kost ons erg veel energie. Met 5 nieuwe er in gaat dat dan toch weer een stuk beter. Het was wel zo dat we wel beter waren, maar niet echt in ons spel kwamen wat we zo goed kunnen. Veel bal verlies aan beide kanten en op het middenveld werd er flink geknokt voor elke bal. Dan een sc en daar scoren we ook vaak uit. De sc was verre van perfect, maar dat maakt Lauren niet uit en ze tikt de 1-2 binnen en we staan weer voor. Na rust werd het er niet altijd beter van, maar dat kwam ook omdat Geldrop meer harde ballen ging slaan en ook meer fysiek werden. Sanne en Roos hadden beide al het zand geproefd en ook Imke werd gelanceerd door een blok van 2 speelsters. Het mooie is wel dat ik daar van kon genieten. Niet van de val en pijn Imke, maar wel van jouw inzet en de rest van ons team. Doordat Imke haar leven waagde werd wel de gevaarlijke counter van Geldrop onderbroken en dat was heel belangrijk. Dat gaf ons weer extra kracht en als Mijntje dan de 1-3 binnen slaat is het genieten. Geldrop gaf zich nog zeker niet gewonnen en Floor pakte nog een paar mooie ballen. De laatste 6 min krijgen we nog 3a4 sc maar deze willen er niet in, mede door hun keepster. Dan spelen we het vervolgens goed uit en maken we geen onnodige fouten. eindstand 1-3 en we behouden onze 1ste plek. Dames het was misschien niet onze beste wedstrijd, maar wat wil je met deze omstandigheden. Dan is het zaak om toch 3 punten te pakken en dat doen jullie op karakter. 4 wedstrijden 12 punten met als enigste team al 3 uitwedstrijden. Dus dat we voor nu bovenaan staan is meer dan terrecht.

WOTM is Fenna. Ze had wat opstart problemen vandaag, maar speelde een heel rustige en beheerste wedstrijd vandaag. Ik weet niet of dat door het feestje kwam, maar het kwam ons goed uit :)

Tot over 2 weken, Groeten Franco 

Andere verslagen

Tegenstander Datum
HCAS DO25-2
H.O.D. DO25-3
HC Gemert DO25-3
HC Helmond DO25-6
HC Helmond DO25-5
H.O.D. DO25-3
HC Gemert DO25-3