header foto header foto header foto

 

Dames Onder 25-1 - H.O.D. DO25-3: 2 - 1

Gespeeld op: 14-4-2024

Hallo allemaal,

Na de zepert van vorige week, hoop ik dat we vandaag het een en ander recht kunnen zetten. HOD kwam op bezoek en in mijn ogen is dit een heel goed team. Dus bij mij zit al wat gezonde spanning in het lijf. Gelukkig kon Fiene meedoen want we zijn maar met 13.

De wedstrijd dan:

We begonnen goed en we hadden al vrij snel het beste van het spel. Op rechts komen we er ook al een paar keer goed door en daar ligt hopelijk onze winst vandaag. We zijn dan wel beter, maar we belonen ons nog niet en HOD laat ook enkele keren van zich horen en zien. HOD krijgt enkele sc, maar ik moet zeggen dat we goed uitliepen en ook Floor met de lijnstoppers zaten er telkens goed bij. Dan toch weer wij. We hadden het er met zijn allen al over gehad, dat we meer onze middenvelders moesten gebruiken. Dit gebeurde ook vandaag en dan zie je dat we veel mooier hockey spelen. Bente, Fenna en Sanne kunnen nu dus meer het spel verdelen en oa Fiene,Lauren komen dan in hun kracht. Ze zijn een ware plaag voor HOD en dan moet eigenlijk de goal vallen. De actie van Mijntje was de mooiste, die een snoeiharde bal net naast de kruising zag gaan. Ook de sc van ons door Jibbe eb Mijntje gingen net naast. HOD komt nog een keer op onze helft en ja hoor, een bal die net verkeert valt frommelen ze binnen 0-1 net voor rust en dit is totaal tegen de verhouding in :(

We besluiten om een extra spits in te brengen en achter moet Sterre 1 op 1 gaan spelen. We zien meteen resultaat. HOD komt er niet meer uit en we blijven beuken op hun reeds gevormde muur. Weer wat sc en kansjes. Van alle kanten proberen we hun muur te slechten en als Fiene de hele verdediging eruit loopt en de bal pan klaar legt om binnen te leggen, dan moet hij erin zou je denken. Het wil weer niet. Het zal toch niet net zoals vorige week. Ik heb een smartwatch gekregen en die begint aan te geven dat mijn hartslag wat omhoog gaat en op het moment dat ik bijna aan het zuurstof moet, is het Mijntje die de bal verovert en weg sprint naar hun keepster. Gelukkig blijft ze koel en maakt ze fraai de 1-1 . Eindelijk en dan hoop je op meer. We moeten winnen en dan zie je onze WGNO mentaliteit weer. We breken weer uit en Lauren slaat perfect op goal. Toch weer hun keepster want die keept ook een wereld partij. Dan volgens mij Jibbe die op goal slaat en weer hun keep, maar nu staat Fiene goed en tikt de bal beheerst binnen. 2-1 Nog 5 minuten en HOD perst er nog een slot offensief uit. Floor wordt nog serieus getest, maar keept geweldig. Dan nog 2 sc in de laatste min. Mijn watch maakt overuren en zal wel in het rood uitslaan, maar ik moet toe zien of we de sc overleven. Dan zie ik dat Imke de bal met haar laatste krachten weg werkt en zo pakken we 3 hele belangrijke punten. Dames wat speelden jullie een goede wedstrijd vandaag. Vorige week waren we te gehaast en onzorgvuldig. Maar nu bleven jullie rustig en speelden we ons spel zoals jullie dat kunnen. Ik ben super trots op jullie dames. WOTM is Fiene. Ze bleef maar gaan en maakte geweldige acties.

Tot volgende week. groeten Franco

Andere verslagen

Tegenstander Datum
HCAS DO25-2
H.O.D. DO25-3
HC Gemert DO25-3
HC Helmond DO25-6
Hockey Geldrop DO25-5
HC Helmond DO25-5
HC Gemert DO25-3